Beschikbaarheid

Fotoshoot voor Jong023

Regelmatig fotografeer ik voor Jong023, de Haarlemse Kinderkrant. Erg leuk om te doen en zo leer ik een heleboel mensen en plekken kennen in mijn eigen stad. Voor de laatste krant heb ik Kirsten (12) gefotografeerd. Zij is jurylid van de fotowedstrijd ‘Zie jezelf anders’ georganiseerd door het Frans Hals museum. Een interessante wedstrijd omdat je gevraagd wordt een portret van jezelf te maken zonder dat je gezicht goed te zien is. Lees hier meer over de wedstrijd. Je kunt insturen tot 14 februari 2021.

We zitten met drie mensen in de jury. Dat zijn Ann Demeester, de directeur van het Frans Hals Museum,
kunstenaar Angela Tellier, en ik”, vertelt Kirsten trots. “Ik vind het erg leuk dat ik met hen de foto’s mag beoordelen.”

Plezier en karakter
“We gaan alle drie op iets anders letten. Ik ga vooral kijken of er plezier van de foto’s afspat. Ik kijk ook of iemands karakter duidelijk blijkt uit de foto. Het gezicht van mensen staat niet op de foto. Je moet dus aan andere dingen kunnen zien wie en hoe ze zijn.”

Uiterlijk is niet alles
Maaike van het Frans Hals Museum legt uit: “Op social media zoals Instagram draait het vaak om iemands uiterlijk. Maar eigenlijk zegt dat niet veel. We dagen je uit om op een andere manier naar jezelf te kijken. Wat hoort echt bij jou? Hoe kun je laten zien wie jij bent? Wees creatief!”